ژنیکوماستی یک بیماری نیست بلکه یک ناهنجاری فیزیکی یا ظاهری در آقایان به خصوص بزرگسالان می باشد. طبق تحقیقات انجام شده حدودا از هر ۴ نفر یک نفر از این ناهنجاری رنج می برد در صورتی که پستان های مردانه به صورتی نامتناسب با اجزای دیگر بدن رشد پیدا کنند و بزرگ شوند باعث ایجاد ژنیکوماستی می شود.
بزرگ شدن سینه آقایان ممکن است در یکی از سینه ها و یا هر دو سینه به وجود بیاید میزان رشد سینه الزاما یکسان نیست و میتواند متفاوت باشد.
علتهای به وجود آمدن ژنیکوماستی چیست
دلایل زیادی برای به وجود آمدن این عارضه وجود دارد رایج ترین علت های آن به صورت زیر است:
- زمینه ژنتیکی یا ارثی.
- داشتن بیماری هایی مانند بیماریهای کبدی بیماری های کلیه مشکلات تیروئیدی که باعث تغییرات هورمونی در بدن می شوند.
- تغییرات هورمونی به دلیل مصرف داروهای هورمونی مانند مکمل های ورزشی هورمون های ورزشی یا برخی داروها.
- همچنین مصرف مواد مخدر مشروبات الکلی ماری جوانا یا دیگر مواد تحریک زا نیز می تواند باعث ایجاد این عارضه بشود.
- همچنین تغییرات فیزیکی مانند افزایش و کاهش وزن و رژیم غذایی ناسالم از مهمترین عوامل ایجاد این عارضه هستند.
گاه مراجعین عزیز برای درمان این عارضه به جراحان مراجعه میکنند و با انجام آزمایشات خونی لازم و سونوگرافی متوجه دارا بودن بیماری های دیگری همچون بیماری های کبدی و کلیه نیز می شوند.



روش درمان ژنیکوماستی
احتمالاً در جستجو های که در اینترنت داشته اید به راه حل های زیادی برخورده اید منجمله ورزش بستن گن مصرف داروهای هورمونی و یا روش هایی که علمی نیستند
در همین جا باید به شما بگوییم که تنها راه حل قطعی و دائمی برای از بین بردن چربی و بافت سینه که باعث ایجاد این عارضه شده است فقط و فقط عمل جراحی تنها راهحل علمی و اصولی و قطعی می باشد
روش انجام این عمل جراحی بسته به افراد متفاوت است زیرا ما با حجم چربی متفاوت و میزان افتادگی پوستی متفاوتی در افراد مختلف روبرو هستیم اما رویکرد کلی برای جراحی در ابتدا انجام ساکشن چربی با دستگاههای لیپوساکشن و لیپوماتیک می باشد در ادامه با جراحی و برش در پوست سینه بافت فیبروگلاندولار تخلیه می شود نهایتاً اگر پوست اضافی سینه به قدری باشد که سینه بعد از عمل جراحی افتادگی پیدا کند لیفت سینه نیز نیاز است.
در طبقه بندی کلی ژنیکوماستی را به ۴ گرید یا استیج طبقه بندی می کنند که استیج یک و دو معمولاً با ساکشن چربی و جراحی بافت فیبروگلاندولار همراه است و نیازی به لیفت نیست اما در استیج های شدید مانند استیج ۳ و ۴ که حجم چربی افتادگی سینه نیاز است بسته به میزان افتادگی و حجم چربی روش های مختلف لیفت مد نظر قرار می گیرد.
علائم ژنیکوماستی شامل چه چیزهایی میشود
- تورم غیر عادی بافت سینه.
- حساسیت نسبت به لمس و تماس فیزیکی.
- احساس درد در سینه هنگام لمس خوابیدن یا لباس پوشیدن.
- تجمع چربی به صورت موضعی به صورتی که با دست نیز قابل تشخیص باشد.
- ترشح مایعات از کانال های شیردهی نوک سینه.
- پوست اضافی سینه که باعث ایجاد ظاهری نامطلوب میشود.
مراقبت های قبل از عمل جراحی
در صورتی که احساس می کنید نیاز به این عمل دارید باید یکسری مراقبت های مشخص و الزامی را انجام دهید. اولین و مهمترین نکته داشتن یک وزن مناسب به معنای تناسب قد و وزن می باشد.
در صورتی که از چاقی مفرط رنج می برید این عمل جراحی برای شما پیشنهاد نمی شود در ابتدا باید با رژیم غذایی مناسب و ورزش وزن خود را کاهش دهید در صورتی که قادر به کاهش وزن با روشهای گفته شده نیستید پیشنهاد می شود که جراحی مخصوص کاهش وزن یا لاغری به نام اسلیو معده را انجام دهید.

قطع مصرف سیگار و الکل
مورد بعدی مصرف نکردن یا قطع مصرف سیگار الکل قلیان مواد مخدر یا موارد این چنینی همچون چسب های نیکوتین یا سیگارهای الکترونیکی میباشد . پیشنهاد می شود یک ماه قبل از عمل جراحی و یا حداقل دو هفته قبل از عمل جراحی موارد گفته شده به صورت کامل قطع شود بعد از عمل جراحی نیز یک ماه نباید موارد گفته شده را قطع کنید زیرا تاثیر بدی در نتیجه عمل جراحی و روند بهبودی و ترمیم زخم شما خواهد داشت

اطلاع جراح از سابقه پزشکی شما
مورد بعدی اطلاع دادن تمامی بیماری ها داروها و سابقه پزشکی خود به جراح است. شما باید تمامی داروهایی که مصرف کرده اید، مصرف میکنید را به جراح خود اطلاع دهید هرگونه بیماری آلرژی سوء مصرف دارو یا مواد مخدر نیز باید اطلاع داده شود بعضاً از شما درخواست می شود که مصرف برخی داروها قطع شده و یا برخی داروها را برای عمل جراحی مصرف کنید.

آزمایش قبل از عمل ژنیکوماستی
مهم ترین نکته برای آماده شدن قبل از عمل، انجام آزمایشات لازم برای عمل جراحی میباشد. چون این عمل در بیمارستانها و مراکز معتبر جراحی انجام میشود و تحت بیهوشی کامل قرار خواهید گرفت باید یکسری آزمایشات خون و سونوگرافی انجام دهید و آنها را قبل از عمل جراحی خود به پزشک خود تحویل دهید. افرادی که سابقه بیماری های قلبی دارند و یا بیشتر از ۴۰ سال سن دارند باید از یک پزشک قلب و عروق تاییدیه کتبی برای عمل جراحی دریافت کنن.
در چه مواردی عمل ژنیکوماستی برای شما انجام نخواهد شد و یا ممکن است خطر ساز باشد؟
- در صورتی که شما از بیماری های حاد قلبی و عروقی رنج ببرید.
- در صورتی که داروهای استروئیدی یا هورمونی خود را قبل از عمل قطع نکرده باشید.
- در صورتی که دچار اضافه وزن شدید و چاقی هستید.
- در صورتی که آزمایشات شما مورد تایید پزشک شما واقع نشوند.
همچنین جراحی برای افرادی که به رشد و بلوغ کامل نرسیده اند انجام نمی شود زیرا سینه ها باید کاملاً رشد کرده و به اندازه نهایی برسند سن مناسب این عمل بین ۱۸ تا ۵۰ سال می باشد.
مراقبت های بعد از عمل جراحی
مانند تمامی عمل های زیبایی این جراحی نیز شامل یکسری مراقبت ها می شود که عبارتند از مصرف تمامی دارو ها آنتی بیوتیک ها پماد ها و سایر توصیه هایی که توسط پزشک شما گوشزد می گردد
- عدم مصرف سیگار قلیان الکل و مواد مخدر حداقل به مدت یک ماه بعد از عمل جراحی زیرا در روند ترمیم زخم و نتیجه عمل جراحی اختلال ایجاد خواهد کرد.
- پوشیدن گن مخصوص بعد از عمل جراحی به مدت حداقل دو ماه.
- پرهیز از انجام فعالیت های ورزشی و فیزیکی شدید حداقل به مدت یک ماه و مشورت با جراح برای زمان شروع فعالیت های فیزیکی و ورزش.

عوارض و خطرات احتمالی عمل جراحی ژنیوکو
در صورتیکه مراقبتهای قبل و بعد از عمل جراحی را طبق آنچه به شما گفتیم انجام دهید خطری شما را تهدید نخواهد کرد اما یک سری ریسک ها و عوارض ممکن است در پی این عمل جراحی اتفاق بیفتد مانند حساسیت به مواد و وسایل استفاده شده یا خطر کبودی و ورم خونریزی یا لخته شدن خون بر اثر بیهوشی، فرورفتگی و عدم تقارن سینه که ممکن است به صورت موقتی یا دائمی باشد. تغییر حس نوک سینه که ممکن است به صورت موقتی یا دائمی باشد. همچنین یک سری عوارض مانند جای اسکار یا جای زخم نیز می تواند به دنبال انجام این عمل جراحی اتفاق بیفتد
یک پاسخ
سلام خوبید. خیلی ممنون بابت مطلب خوبتون. استفاده کردیم.